Zinkwerken

Waarom zinkwerken laten uitvoeren

Zink is een veelgebruikte keuze voor dak- en buitenbekleding, vanwege zijn flexibiliteit en duurzaamheid. Ook hierbij kan Dakwerken Aalter je helpen. De natuurlijke tinten, tinten en visuele aantrekkingskracht van zink kunnen worden aangepast aan elk ontwerp dat u in gedachten heeft, ongeacht de complexiteit van het project. Of u nu op zoek bent naar een zinken dak, een schuin dak, gevelbekleding of gewoon de juiste dakgoot of dakkapel, onze vakbekwame medewerkers kunnen u helpen met het behalen van prachtige effecten met deze uiterst duurzame stof.

Het kan moeilijk zijn om te kiezen welke metalen dakbedekkingsoplossing geschikt is voor uw project als er zoveel zijn om uit te kiezen. Metalen daken, waaronder koper, zink en staal, zijn uitstekende materialen die u tientallen jaren bescherming bieden terwijl ze weinig onderhoud vergen. Zinken dakbedekking is een groeiende keuze vanwege de aantrekkelijkheid en milieuvriendelijke voordelen. Sinds de 19e eeuw wordt zink op daken gebruikt en is het de afgelopen decennia over de hele wereld populair geworden als architectonisch ontwerpmateriaal.

Zinkwerken Voordelen

Zink en koper zijn duurzame, sterke dakbedekkingsmaterialen die een eeuw of langer meegaan.
Zink is het meest voorkomende sporenelement in de natuur en kan worden gevonden in voedsel, water, bodem, lucht en zelfs in het menselijk lichaam. Zink staat bekend om zijn kiemdodende en bacteriostatische eigenschappen en werd gebruikt in de geneeskunde en chirurgie.

Ze komen ook veel voor op moderne daken, waar ze vaak worden gebruikt voor een verscheidenheid aan daken, goten, regenpijpen, doppen, taps toelopende platen en dakbedekkingen van drie graden of meer.

Levensduur
Levensduur

Zink heeft een levensduur van meer dan 80 jaar en wordt voor vele jaren gegarandeerd door fabrikanten.
Het zelfbehoud van zink wordt ondersteund door de vorming van zijn eigen beschermende patina. (Wanneer zink wordt blootgesteld aan het vocht en de koolstofdioxide die in onze atmosfeer aanwezig zijn, vormt zich een beschermende laag zinkcarbonaat op het oppervlak, waardoor corrosie wordt voorkomen.)

Divers
Divers

Zink is een ductiel metaal dat in complexe en gebogen vormen kan worden gegoten, en daarom is het zo’n populair materiaal bij architecten.

Veel mogelijkheden
Veel mogelijkheden

Zink kan in verschillende stijlen worden gebruikt en is geschikt voor zowel commerciële als residentiële projecten.

Zinkwerken regio Aalter

Zinken daken vereisen, net als elk ander type dak, een solide installatie om toekomstige problemen te voorkomen. Corrosie kan ontstaan ​​als de achterkant van de panelen gedurende langere tijd aan water wordt blootgesteld. Als tijdens de installatie een niet-ademende synthetische onderlaag wordt gebruikt, kan er vocht tussen het dak en de bekleding komen. Schimmel en lekken zullen uiteindelijk het gevolg zijn.
Zink is een van de meest populaire dakbedekkingen.

Een deel hiervan heeft te maken met de patineringstechniek, waardoor het dak na verloop van tijd een tint krijgt. Zink verandert tijdens het patineren van een donkergrijze of bijna zwarte kleur in een lichtgrijze of blauwe tint, hoewel het begint als een donkergrijze of bijna zwarte kleur.
U hoeft niet veel te doen als u eenmaal een zinken dak- of muurconstructie heeft geplaatst. Doordat de patina constant vernieuwd wordt, zijn er geen visuele reparaties nodig. Er is heel weinig onderhoud nodig zolang de zinken platen goed zijn geïnstalleerd.

Zoek niet verder als u op zoek bent naar een milieuvriendelijk product. Zink is volledig recyclebaar en kan vele malen worden hergebruikt. In vergelijking met andere populaire dakbedekkingsmaterialen zoals asfaltshingles, gebruikt zink minder benzine om te produceren.
Een metalen dak daarentegen heeft een langere levensduur (80-100 jaar) dan een zinken dak. Als het om duurzaamheid gaat, wordt een metalen dak minstens zo gewaardeerd als een zinken dak. Met weinig onderhoud kan een metalen dak 40-60 jaar meegaan.

Heeft u een vraag?

Heeft u nog vragen of een specifieke nood? Contacteer ons vrijblijvend