Platte Daken

l

Platte daken installateur regio Aalter nodig?

Wij helpen je ook met platte daken. Een plat dak wordt over het algemeen gezien op commerciële constructies in plaats van op woningen, maar dit sluit de mogelijkheid niet uit dat er een op uw huis wordt geïnstalleerd. Als het gaat om het kiezen van een plat dak, zijn er verschillende factoren waarmee u rekening moet houden, zoals materialen, klimaat en onderhoud. Dit is wat u moet weten over het plaatsen van een plat dak op uw huis.

Materialen voor platte daken zijn meestal metaal of asfalt. Metalen daken zijn vaak 30-50% duurder dan asfalt, maar ze zijn ook duurzamer en gaan langer mee. Asfalt is goedkoper, maar kan na verloop van tijd beschadigd raken door blootstelling aan de zon.
Het meest gebruikte materiaal voor platte daken voor woningen is shingles gemaakt van waterdichte synthetische materialen zoals glasvezel of plastic, bevestigd aan een gaasbodem. Dit soort daken is relatief goedkoop rond de $ 300 per 100 vierkante voet, maar hun nuttige levensduur is gemiddeld slechts 20 jaar. Een groot voordeel van het gebruik van gordelroos is dat ze na installatie zeer weinig onderhoud vergen.

Voordelen Plat Dak

Veel mensen houden van een plat dak boven een hellend of betegeld dak. Hier zijn enkele voordelen van het hebben van een plat dak in plaats van andere soorten daken voor uw eigendom.

Eenvoudige Constructie
Eenvoudige Constructie

Platte daken zijn eenvoudig te bouwen, dus u hoeft zich geen zorgen te maken dat uw aannemers problemen hebben met het werk.
En aangezien ze bovenop het bestaande dak worden geplaatst, hoeft u zich geen zorgen te maken over trappen of ladders. Platte daken zijn eenvoudig te bouwen en vergen niet veel werk of vaardigheden van uw aannemers.

Platte dak is duurzaam
Platte dak is duurzaam

Als u de duurzaamheid van uw pand op lange termijn wilt waarborgen, is een plat dak de beste optie. Een plat dak is bestand tegen vocht, dus je hoeft je geen zorgen te maken over waterschade. U kunt een betonnen plat dak gebruiken voor extra duurzaamheid en weerstand tegen harde wind. Wanneer u kiest voor een plat dak voor uw huis, neemt de kans op uitval aanzienlijk af.

Reparaties
Reparaties

Het is niet moeilijk om een ​​plat dak te repareren als er een probleem is. Het is veel voordeliger om een ​​plat dak te repareren of te schilderen dan om andere soorten daken te vervangen. U kunt uw platte dak laten repareren zonder de bank te breken of uzelf onder veel stress te zetten.

Platte daken zijn populair

Platte daken zijn tegenwoordig populair en veel mensen zijn geboeid door de voordelen die ze bieden. Er heeft een enorme verschuiving plaatsgevonden van traditionele daken naar platte daken. In moderne constructies is het een teken van uitstekende kwaliteit geworden. Mensen daarentegen kennen de functie van platte daken niet.
Een plat dak heeft een horizontale basis die bij de plafondverbindingen is geïnstalleerd en is bijna vlak. Een waterdicht membraan bedekt het. Ondanks de naam hebben de meeste platte daken een kleine helling om het water gemakkelijker te laten stromen. De typische hellingshoek van een plat dak is nooit meer dan 10-15 graden ten opzichte van de horizontaal. Dit type dak wordt vaak gebruikt op kleine bijgebouwen, aanbouwsels, garages en carports.
Platte daken worden om verschillende redenen steeds populairder, waaronder de lage kosten. Platte daken besparen geld ten opzichte van hellende daken, dus als u later overweegt om een ​​serre of extra ruimte op de bovenste verdieping van uw huis toe te voegen, is een plat dak waarschijnlijk goedkoper. Aanbouwdelen voor hellende daken hebben ook hogere reparatiekosten dan aanbouwdelen voor platte daken.

Heeft u een vraag?

Heeft u nog vragen of een specifieke nood? Contacteer ons vrijblijvend