Hellende Daken

l

Hellend Dak

Bij Dakwerken Aalter kan je ook terecht voor hellende daken. Een hellend dak is een type dak met twee schuine delen die in het midden samenkomen, met aan weerszijden puntgevels. De helling van beide zijden van het dak is meestal vergelijkbaar, hoewel ze af en toe voor esthetische doeleinden onder een hoek kunnen staan. Ook is een zogenaamd enkelvoudig hellend dak mogelijk, waarbij één doorlopend hellend vlak stuk het gehele oppervlak van het dak bedekt.

De architectuur met schuin dak is over de hele wereld behoorlijk populair; vraag bijna elke jongere om een ​​huistekening te tekenen en hij of zij zal hoogstwaarschijnlijk een hellende dakconstructie maken.
Het primaire doel van de dakhelling is om water en sneeuw weg te laten lopen. Daken met een steilere helling zijn typischer in gebieden met veel sneeuw of regen.

Goed geconstrueerde daken zijn ontworpen om te voorkomen dat water zich ophoopt en sneeuw vormt, wat op den duur structurele schade kan veroorzaken door schimmel, lekken, breuken en zelfs instorting te veroorzaken.

Voordelen Hellend Dak

De helling van het dak varieert sterk, afhankelijk van de grootte van het gebouw en de grootte van de segmenten. In sommige gebieden met een zeer steile helling wordt traditioneel gebouwd, zodat sneeuw zich niet ophoopt op het dak. De helling kan in andere regio’s ondieper zijn, met net genoeg helling op het dak om het water af te voeren. Mensen kunnen zich zorgen maken over zowel uiterlijk als klimaatkwesties als het gaat om hellingen, aangezien hun hellingshoek aanzienlijk verschilt van regio tot regio.

Het dak is een enkel onderdeel en de uiteindelijke vorm wordt bepaald door het stalen gaas, terwijl het vulmateriaal zichzelf vormt om op elke onderliggende structuur te passen. De aanwezigheid van een binnenwelving zorgt voor alle mogelijke variaties in toonhoogte die gewoonlijk vereist zijn door bouwvoorschriften. In de meeste gevallen vereist het installeren van een nieuw membraan op een bestaande structuur geen versterkende werkzaamheden aan het ondersteunende frame, waardoor de verstoring tot een minimum wordt beperkt. Bovendien kan het gebruik van dit lichtgewicht systeem de kosten tot 30% verlagen.

DRAINAGE
DRAINAGE

Hellende daken zijn ook meer waterafstotend en duurzamer dan platte daken. Ze zijn ook veel effectiever bij winderig weer, inclusief hevige regen en sneeuw. Het dak leidt het water weg van het huis, zodat het zich niet op het dak verzamelt. Als u in een regio woont waar regelmatig grote weersomstandigheden optreden, is een schuin dak vrijwel zeker de beste manier om ervoor te zorgen dat u jarenlang veilig bent.

DUURZAAMHEID
DUURZAAMHEID

Hellende daken zijn volgens aannemers duurzamer dan andere opties, omdat ze zijn ontworpen om zwaardere omstandigheden te doorstaan. De meeste daken in het grootstedelijk gebied van Portland zijn hellend.

Esthetisch
Esthetisch

Een schuin dak is traditioneler. Veel mensen geven de voorkeur aan hellende daken omdat ze een meer warme en comfortabele sfeer geven dan een plat dak.

DAKWERKER IN AALTER NODIG?

Wij staan klaar om je te helpen met al je vragen of problemen rondom hellende daken.

Heeft u een vraag?

Heeft u nog vragen of een specifieke nood? Contacteer ons vrijblijvend