Gevelbekleding

l

Gevelbekleding Specialist Regio Aalter

Om zowel praktische als esthetische redenen is gevelbekleding van cruciaal belang. Verticale bekleding is een filter, een fysieke barrière die ervoor zorgt dat de structuur opgaat in zijn omgeving en die invloed heeft op hoe we ons voelen over het gebouw. U kunt kiezen uit verschillende soorten bekleding, afhankelijk van het geografische gebied, het gebruik, het klimaat, het ontwerp en het budget.

Samenstelling van natuurlijke en gereconstrueerde stenen oppervlakken, houten panelen en gelamineerde transparante of ondoorzichtige kunststoflagen voor heldere en kleurrijke gevels. Er zijn ook natuurlijke en herbouwde steenfineersoorten beschikbaar om prachtige gevels te genereren.
En dan metalen panelen met geperforeerd staal of asfaltplaten met metalen gaas om volledige exterieurs te creëren. Samenstelling: natuursteen, gereconstitueerde steen, houten lambrisering, gelamineerde transparante of doorschijnende flexibele kunststoffen

Waarom Gevelbekleding

Door onze expertise en ervaring kunnen wij voor de meest uiteenlopende doeleinden beton storten. Zoals voorheen werken we op basis van drie principes.

Onderhoudsarm
Onderhoudsarm

Een ander voordeel van gevelbekleding is dat het gebouwen onderhoudsarm maakt. Bekleding heeft, in vergelijking met een geverfd oppervlak, weinig onderhoud of reparatie nodig. In feite hoeft het merendeel van de bekleding gewoon te worden gewassen om ze er schoon en nieuw uit te laten zien.
Het onderhoudsarme karakter van beklede panelen geldt ongeacht het gebruikte materiaal. Geëxtrudeerde aluminium bekleding wordt bijvoorbeeld veel toegepast op luifels, gevels, daken en kolomafdekkingen vanwege de grotere stabiliteit en veerkracht. Deze kenmerken zorgen ervoor dat een structuur wordt beschermd tegen de effecten van de elementen van Moeder Natuur, terwijl er ook minimaal onderhoud nodig is.

De esthetische keuze
De esthetische keuze

Siding is aantrekkelijk omdat het een mooie buitenkant aan uw eigendom geeft. Hoewel de belangrijkste redenen om gevelbeplating in een bouwproject te gebruiken functioneel zijn, moet ook een esthetisch aspect in overweging worden genomen. Bekleding die correct is geselecteerd, kan het uiterlijk van een structuur drastisch veranderen, de aantrekkingskracht vergroten en de marktwaarde aanzienlijk verhogen. Dientengevolge bieden stofferingsfabrikanten een verscheidenheid aan opties, zodat klanten hun meubels kunnen personaliseren om aan hun behoeften te voldoen. Granieten bekleding kan in een aantal kleuren en afwerkingen worden gekocht: van gepolijst tot ruw, afhankelijk van de voorkeur van de architect of bouwer.

Bescherming
Bescherming

Dus, waarom zou u bekleding gebruiken in een bouwproject? Het belangrijkste voordeel van gevelbekleding is dat het een constructie isolatie geeft. Bekleding verbetert in feite de structurele integriteit van elke constructie en biedt tegelijkertijd bescherming tegen een verscheidenheid aan gevaren. Vergeleken met niet-beklede gebouwen zijn beklede constructies beter bestand tegen breuken als gevolg van temperatuur of klimaatverandering, vochtopname, UV-straling en alle vormen van vervuiling. Bekledingsoppervlakken kunnen ook beschermen tegen regen, vocht, schimmelgroei en harde wind.

Gevelbekleding, diverse materialen

Er worden veel verschillende materialen gebruikt voor het bekleden van gevels, waaronder hout, plastic, nepsteen en zelfs metaal. Gegalvaniseerd staal of aluminium is het meest voorkomende type metalen bekleding. Er zijn verschillende soorten bekledingsmaterialen op de markt; aluminium composietpanelen zijn tegenwoordig echter het populairst.

Dit heeft verschillende oorzaken. Ze gaan lang mee, zijn licht van gewicht, eenvoudig te installeren, milieuvriendelijk en verkrijgbaar in verschillende kleuren en texturen.

Heeft u een vraag?

Heeft u nog vragen of een specifieke nood? Contacteer ons vrijblijvend